Wie ben ik?

Mijn naam is Mandy, geboren en getogen in de Achterhoek en sinds een aantal jaar wonend in Oosterbeek. Nuchter, als een echte Achterhoeker, intuïtief, invoelend en compassie zijn woorden die bij mij passen en van waaruit ik mijn werk doe.  

 

Ik ben sinds 2008 werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent biologie en natuurkunde. Mijn passie zit in het begeleiden van jongeren die vastlopen op school. Deze jongeren begeleiden, inzichten geven in het waarom ze vastlopen en hoe ze dit in de toekomst kunnen tackelen. Mijn sterke kant hierbij is dat ik de taal van de jongeren spreek. Ik gebruik woorden die zij begrijpen en ik kan hierbij afstemmen op de leeftijden en de doelgroep. 

Ik gun elk kind een fijne schooltijd. Een tijd waarin geleerd mag worden, waarin je jezelf mag ontdekken en waarin je plezier mag hebben. Hoe krachtiger je jezelf voelt, hoe fijner je schooltijd is.

 

In 2017 ben ik zelf begonnen met boksen om zekerder te worden en meer voor mezelf op te komen en zelfverzekerder te worden. De fysieke kracht die gebruikt wordt tijdens het boksen, de yang energie, zorgt ervoor dat je in beweging komt en dat je weerbaarder wordt. Toen ik een aantal jaar geleden ben overgestapt naar Zenboksen merkte ik dat de yin yoga, die na een intensieve boks training wordt gegeven, mij zowel rust als ontspanning gaf en mij daarnaast ook dichter bij mezelf bracht. Een combinatie die voor velen onlogisch klinkt, maar die zo logisch voelt. Toen er een opleiding werd ontwikkeld voor zenbokstrainer heb ik me dan ook direct aangemeld en na het behalen van deze opleiding ben ik zenbokslessen gaan geven aan volwassenen. 

In de trainingen van Krachtig! Naar school komen al mijn interesses samen; onderwijs, boksen, persoonlijke ontwikkeling en plezier.